DOPRAVA ZDARMA na zásilkovnu nebo ParcelShop u objednávek nad 890Kč.

Atopický ekzém u dětí a oblečení

E-shop na kterém se právě nacházíte vznikl jen díky tomu, že jsem jako maminka miminka s atopickým ekzémem dnem i nocí hledala na internetu vhodné 100% bavlněné oblečení. Kvalitní, vzdušné a naprosto vhodné pro citlivou pokožku miminka. Nebylo snadné rozpoznat které e-shopy jsou zaměřeny na tuto problematiku a kterým mohu opravdu důvěřovat.

Čím dál více maminek slýchá od doktorů diagnózu atopický ekzém velmi brzy po narození jejich ratolesti. Na konci tohoto článku najdete odbornou literaturu a facebookovou stránku, která mi velmi pomohla v boji s ekzémem u mého syna.

 

Jsem autorkou ojedinělého projektu, komplexní 14 denní online seminář Atopický ekzém u dětí a potravinové alergie vás provede všemi tématy spojenými s ekzémem a alergiemi. Přispěla spousta odborníků, a také maminky malých atopiků se svými tipy a triky. Na jedné stránce mám přehledné, výstižné, odborné a informativní materiály, články, video a audio rozhovory pro boj s atopickým ekzémem a potravinovými alergiemi. 

 

                         P9178444

 

Kožní lékařka nám potvrdila, že 100% bavlněné oblečení je správná volba při oblékání dětí s atopickou pokožkou. Další doporučení směřuje k bambusu a modalu. Stává se, že nevhodný materiál dře o kůži nebo se zapaří a děti se poté mohou uškrábat k zbláznění. Pokožka zrudne a chová se jako jeden velký nepřítel a nenechá děti spát. Kvalitní oblečení dělá zázraky s pokožkou.

Miminka mají obzvlášť citlivou pokožku. Je velmi důležité se zaměřit na tento fakt při nákupu oblečení, ale i doplňků. Cokoli co přijde do styku s jejich heboučkou pokožkou je dobré dokonale promyslet. Nezapomeňte na hnízdečka, látkové pleny, povlečení, mantinely, spací pytle, čepice, rukavice, šátky, nákrčníky, ponožky, atd.  

Osobně jsem si prošla trnitou cestou ve vyhledávání vhodných produktů a tak se zrodil nápad ulehčit dalším maminkám budoucí nákupy. Na jednom místě, respektive e-shopu nabízíme širokou škálu oblečení a doplňků pro alergiky a ekzematiky. Od české firmy Dotex nakupujeme 100% bavlněné ponožky, punčocháče a kamaše / legíny, které jsou naprosto fantastické a máme na ně jen ten nejlepší ohlas. Veškeré oblečení i doplňky jako jsou tyto jmenované mám osobně vyzkoušené na synově atopické pokožce. Díky této zkušenosti opravdu vím, že nabízím jen to nejlepší, co sama v každodenním životě oblékám svému dítěti.

Nebráním se ani přídavku 5% elastanu, který podporuje tvarovou stálost a pružnost materiálu. Některé oblečení na našich stránkách je označeno jako 95% bavlna 5% elastan, díky tomu se můžete lépe orientovat. V kategorii Oblečení pro alergiky a ekzematiky jsou pouze čistě 100% bavlněné věci, protože si nedovolím doporučovat příměs elastanu silným atopikům. Opravdu mi nenáleží stavět se do role odborníka. Ponechám tedy čistě na vás, jestli chcete zavítat do sekce Oblečení, kde najdete oblečení i s příměsí elastanu.

 

Na mé osobní cestě mi významně pomohla skupina na Facebooku - Atopický ekzém u dětí.  

Nejvíce mne však ovlivnilo dílo paní Jany Ligurské, Atopický ekzém a potravinové alergie. Profesionálně zpracovala problematiku atopického ekzému. Knihu můžete objednávat zde.

 

Přečtěte si také další články na mém BLOGU:

 Atopický ekzém u dětí pohledem matky aneb co vám váš lékař standardně neporadí

 

 Deníček ze života matky a dítěte s atopickým ekzémem a potravinovými alergiemi  

 

 Léčba atopického ekzému u dětí

 

 Proč seminář Atopický ekzém u dětí a potravinové alergie vznikl a jak vám může pomoci?