DOPRAVA ZDARMA na zásilkovnu nebo ParcelShop u objednávek nad 890Kč.

Turecká bavlna

Bavlna je důležitým produktem a kulturním základním kamenem Turecka po tisíce let. Velká část bavlny byla vyráběna v Turecku ručně, v místních domech a tkalcovská technika byla předávána z generace na generaci.

Když byla v regionu u moci Římská říše, turecký ručník-peštemal se stal prominentním příslušenstvím v hammamech nebo veřejných lázních, které byly inspirovány římskými lázněmi té doby. Od začátku byly tyto luxusní ručníky měkké na dotek a extrémně lehké. Každý region měl své vlastní jedinečné vzory a návrhy, které v mnoha regionech pokračují dodnes. 

Turecko má mimořádně příhodné podmínky k pěstování kvalitní bavlny a je jednou z nejznámějších zemí pro vynikající výrobu tkanin z jejich výjimečných bavlněných polí.

Turecko se řadí na 1. místo v Evropě a na 7. místo ve světové produkci bavlny s průměrnou produkcí 800 000 až 900 000 tun ročně.

Výhody turecké bavlny

Turecký textil je vyroben z turecké prémiové bavlny, která má extra dlouhá vlákna. Použití bavlny z delší vlákniny znamená méně spojů, což vede k silnějším a hladším bavlněným nitím. Díky tomuto jedinečnému materiálu je známo, že turecké oblečení je měkčí, hebčí a soudržnější při následném praní. Nežmolkuje se snadno. Barva zůstává stejná i po několika vyprání.

Obzvlášť naše turecké přikrývky jsou díky turecké bavlně  vysoce absorpční a rychleschnoucí. Mají extra dlouhá vlákna, díky kterým je přikrývka / osuška super měkká a luxusní.