DOPRAVA ZDARMA na zásilkovnu nebo ParcelShop u objednávek nad 890Kč.

Proč seminář vznikl a jak vám může pomoci?

Seminář Atopický ekzém u dětí a potravinové alergie vznikl proto, aby se rodiče malých atopiků dostali k zásadním informacím jak si mohou v léčbě ekzému pomoci.

Po narození mého syna jsem žila 9 měsíců v mlze. Neužívala jsem si to malé roztomilé miminko, nešlo to, protože již od narození měl extrémně suchou pokožku, pořád ho bolelo bříško, nespal, všechno ho svědilo, škrábal se, jeho stav mokvajících ložisek na tváři mě odrazoval od pořizování fotek do alba. Nevěděla jsem, jak mu pomoct, a jak si pomoct. Hledala jsem informace dnem i nocí na internetu, a ptala se sama sebe - čemu se dá věřit? Mám vyzkoušet úplně všechno nebo jenom něco? Upadala jsem do deprese - bez jídla, bez spánku a bez pomoci mi bylo dost mizerně. Chtěla jsem zvládnout všechno sama, chtěla jsem být hrdinka dne, měsíce, roku. Nakonec jsem byla tak akorát na dně, a škrábala jsem se z něj jen velmi pomalu.

 

Škodič a léčitel v jednom. Ano, škodila jsem – zařazovala jsem alergeny, abychom dokázali najít spouštěče, alergeny, příčiny ekzému. Poté jsem byla okamžitým léčitelem, který mazlil, pusinkoval, kojil, zpíval, konejšil, uspával, houpal do vyčerpání mého i synova. A pak jsme se klasicky 20-krát za noc budili, abych mohla vyzkoušet miliony mastiček, kapiček, léků, masáží bříška, nahřívacích polštářků a bůh ví co ještě. Už si ani nepamatuju, a vlastně nechci pamatovat. Bylo mi na nic. Připadalo mi, že mi nikdo nemůže pomoct, že to všechno musím utáhnout sama, že všechny ty alergeny a spouštěče musím najít dřív, než se z toho všeho zhroutím. 

 

Kéž by mi někdo před 3 lety nabídl tento seminář. Seminář Atopický ekzém u dětí a potravinové alergie. Zulíbala bych mu ruce. Na jedné stránce máme přehledné, výstižné, odborné a informativní materiály pro boj s atopickým ekzémem a potravinovými alergiemi. Nemám zázračnou pilulku, vaše problémy nezmizí hned, budete si muset vyhrnout rukávy a snažit se. Jenže jestli se chcete vyspat, a dopřát spánek svému dítěti, pomoci od svědění, škrábání a mokvajících ložisek, tak si ty rukávy ráda vyhrnete. Děláte to nejen pro dítě, ale i pro sebe a celou rodinu. Přece vám není lhostejné, že vaše dítě má průjem, zvrací, nebo má křeče v bříšku každý den. Něco ho trápí a samo si nepomůže.

 

Po nalezení prvních alergenů se situace lepší, konečně máte drahocennou informaci, víte, co vadí, a s tím se dá pracovat. Budete hrdinky dne, týdne i měsíce. A určitě i roku. Tady jedno menší doporučení, nebuďte jako já a nechte si pomoct - nebuďte na sebe tvrdá a řekněte si o pomoc, potřebujete to! Nemusíte to zvládat samy, je to sakra náročný a fakt to nemusíte táhnout každý den samy. Ať vám někdo skočí nakoupit, uklidí nebo vezme dítě na hodinku do kočárku. Potřebujete dočerpat baterky. Péče o dítě je náročná sama o sobě, a péče o malého atopika je, troufám si říct, trojnásobně náročná.

Věkem se to lepší. Opravdu. Imunita se utužuje, reakce na spouštěče jsou zprvu silné, ale každá další reakce už je slabší. Alergie vyhasínají. Opravdu existuje světlo na konci tunelu. Vaše dítě nebude mít všechny tyto problémy do konce života, některé alergie možná zůstanou, ale vy se s nimi naučíte žít. Přijmete je. Ostatní odejdou a vy si zasloužíte oslavu toho, že odešly. A už se nevrátí. Fakt ne.

Jsem tu na vaší cestě s vámi, sdílejte vaše příběhy, inspirujte ostatní, vyplakejte se, zanadávejte si, napište mi, poradíme se. Budu držet vaši ruku a dodávat odvahu bojovat.

 

 

Konkrétní informace o semináři zde.

 

 

 

Fantastická kniha Atopici s úsměveme na líci - o problematice atopického ekzému - zde.